Jag blev antagen!

Idag kom det andra antagningsbeskedet från antagning.se angående studier inför hösten och gissa om jag blev häpen när jag såg att jag var antagen till FYRA kurser!?! I princip blev jag antagen till allt jag sökte förutom en kurs för i den första omgången så kom jag in på två kurser och ett program. Två kurser hamnade jag som reserv på och en blev struken pga. att jag redan hade kommit in på maximalt antal poäng. Jag tackade nej till programmet och valde att stå kvar som reserv på de två där jag var reserv på och det var alltså dom jag kom in på nu också. Så möjligheten att studera i höst blev helt plötsligt enorm! Följande kurser är jag alltså antagen till:

– Psykiatri
– Arbetsrätt
– Kost, näring och hälsa
– Utseendekultur, kroppsuppfattning och hälsa

Alla förutom arbetsrätt går på 25 % från vecka 36-03 och arbetsrätt går på 50 % från veckan 36-45. Jag fick för mig tidigare idag att alla gick på 25 % men turligt nog dubbelkollade jag, för det ändrar faktiskt premisserna en aning.

Kruxet i den här storyn är ju då att jag alltså kommer vara hemma med Liv i höst då hon inte ska gå på förskola, så jag måste hitta en bra balans mellan föräldraledigheten och studierna. Alltså inte välja så många kurser att jag bränner ut mig totalt och samtidigt blir en kass mamma. Sååå.. hur vet jag hur mycket jag klarar av…? Det kan man ju tycka borde vara en enkel sak att veta men icke. Jag är ju av den typen som tar alldeles för mycket vatten över huvudet och sedan faller handlöst ner i marken och sjunker genom jorden pga. överbelastning. Många gånger kan jag absolut klara det jag har bestämt mig för men priset är ofta väldigt högt och med den erfarenheten i bagaget så vet jag ju lite hur jag reagerar och vart jag absolut inte vill hamna. Samtidigt kliar det i mina fingrar för jag viiiiill ju läsa så mycket. Jag vill lära mig, upplysa mig. Jag vill bli klar med min ekonomiutbildning (även om jag i princip är hundra på att jag vill skola om mig sedan ändå). Jag vill avsluta det jag påbörjade.

Ja ni ser ju – det är kaos. Jag har i alla fall gjort ett excel-dokument med alla olika scenarion, krav, kurser, tentamenstillfällen, funderingar och frågor jag har så jag har en aningens bättre inblick i vad jag ger mig in i nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s