Pojke eller flicka…?

Halloj bloggen! Nu var det allt ett bra tag sedan jag skrev här sist. Jag har dock varit väldigt sugen på att skriva i omgångar men livet kommer alltid emellan och när jag väl har fått tid så har inte inspirationen varit där längre. Så himlans typiskt!

Nåja. När jag var gravid med Liv så gjorde jag exakt den här ”vad är det för kön på bebisen-quizen”, så jag känner att det måste jag ju göra med mini i magen också eftersom vi inte har kollat upp kön denna gång heller. Jag är ju en sådan person som rullar ögonen över sådana här fjompiga myter men det ju alltid kul att fördriva tiden med lite trams ändå… 😉

Söt- eller saltsug: 
Sug efter godis, sötsaker och glass innebär flicka, sug efter salt och surt innebär pojke. Jag: Precis som när jag vad gravid med Liv så är jag inte sugen på något speciellt. Det rullar på som vanligt med vad jag äter för gottigott – ibland surt, ibland salt, ibland choklad, ibland glass. Men ska man vara lite överanalyserande så har jag nog ätit mer glass det senaste än jag brukar. Typ sisådär 10 glassar under hela graviditeten so far (imorgon går jag in i vecka 30). Så det är ju inte sådär jättemycket, men ändå mer än vanligt för jag är ingen glassätare. Resultat: Oklart, möjligen tjej.

Bebisens hjärtljud:

En puls över 140 innebär flicka, under 140 innebär pojke.
Jag: Bebisens puls har ganska varit hög varje gång vi har varit på MVC, typ runt 152-154. I onsdags låg den dock på 142-144 men det är ju ändå över 140 som är gränsen i denna myt. 
Resultat: Flicka.

Finnar: 
Om man har problem med finnar under graviditeten sägs det att man väntar en flicka då flickor stjäl mammans skönhet och rart nog lämnar endast finnar kvar.
 Jag: Tror jag fick typ 3-4 finnar i början av graviditeten men utöver det har jag inte haft en enda finne. 
Resultat: Oklart. Pojke?

Illamående
: Riktigt starkt illamående under första trimestern antyder flicka. Detta är faktiskt till och med vetenskapligt belagt (enligt någon som länkat något, jag har själv inte kollat upp det utan har bara kopierat texten). 
Jag: Mådde sjukt illa i början av graviditeten, spydde dock inte så ofta. Men pyton mådde jag! 
Resultat: Flicka.

Konstiga matnojor: 
Många konstiga matnojor antyder att bebisen är en pojke. Även större aptit säger det.
 Jag: Hittills har jag inte haft en enda craving och aptiten har varit ungefär noll ända sedan jag plussade i vecka fem. 
Åt dock en hel del morötter under första delen av graviditeten men det var mer för att det var den enda som gick ner då det var neutralt. Resultat: Flicka.

Magens form:

En mage som håller sig framåt – så kallad ”basketbollmage” – ska vara en pojkmage, medan en mage som blir bred och syns bakifrån är en flicka. 
Jag: Känner mig sjukt fläskig men magen syns inte alls bakifrån i alla fall. 
Resultat: Pojke.

Magens höjd
: En låg mage innebär en pojke medan en hög mage innebär en tjej. 
Jag: Gud jag är sååå dålig på att se skillnad på gravidmagar! Meeeen… skulle tippa på låg. Daniel tycker att magen är låg. 
Resultat: Pojke.

Hormonrand

: Hormonranden är ett av de klassiska tecknen. Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka.
 Jag: Jag har ingen hormonrand överhuvudtaget haha. 
Resultat: Oklart.

Smidighet
: Smidiga mödrar väntar en flicka medan klumpiga väntar en pojke.
 Jag: Alltså här måste jag nog säga att jag är sjukt klumpig nuförtiden. Å andra sidan har jag varit det som person överlag ända sedan jag fick Liv. Meeen jag har ändå klantat mig mycket det senaste, kanske snäppet mer än vanligt. 
Resultat: Pojke.

Humör

: Rejäla humörsvängningar innebär flicka medan lugnare mödrar väntar pojke. 
Jag: Hmm… nej jag är kolugn. Måendet är inte alltid tipptopp på grund av livet i allmänhet men humörsvängningar har jag inte. 
Resultat: Pojke.

Ben
: Tjocka och svullna ben innebär pojke medan tunna och smala innebär flicka.
 Jag: Hehe mina ben och fötter är tjocka som tusan just nu tycker jag. Resultat: Pojke

Mayaindianernas uträkning:

Det sägs att Mayaindianerna tog reda på barnets kön genom att titta på mammans ålder och det år då barnet blev till. Om båda siffrorna är udda eller jämna – då blir det en flicka. Om ett av talen är udda och ett är jämnt blir det en pojke. 
Jag: Min ålder när bebis blev till är lite oklart om man säger så… Ska man gå efter min app så borde jag varit 27 år vid ägglossningen, men om det skiljer sig en dag så kan jag lika gärna ha varit 26 år haha. Men det var i alla fall år 2019. Resultat: Hmm.. flicka…?

Sovläge
: Om mamman föredrar att sova på vänster sida väntas en pojke, medan höger sida innebär flicka.
 Jag: Jag har sovit mest på vänster sida, men det är för att jag har läst att man helst ska det. Så det känns ju lite orättvist i denna bedömningen. 
Resultat: Oklart.

Är magen intressant?
Har du några småkillar i din närhet som är nyfikna på magen? Där har du svaret på dina funderingar. Om lillkillarna är intresserade av magen finns där en tjej, om inte väntar du troligtvis en kille.
 Jag: Eftersom jag har varit sjukskriven, det är Corona-tider, jag jobbar på kontor och studerar på distans så är det inte ett enda barn runtomkring mig mer än Liv. Så det går inte riktigt att uttala sig om tyvärr. 
Resultat: Oklart.

Halsbränna: 
Har halsbrännan blivit din värsta fiende så väntar du troligtvis en pojke. Om det bara är lite grann eller ingen halsbränna alls väntar du förmodligen en tjej.
 Jag: I början av graviditeten var det ganska lugnt men nu bränner det rejält varje dag.  
Resultat: Lite svårt att bedöma tycker jag…? Pojke…?

Kinesiska kalendern:

Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Jag: Jag testade med någon kinesisk kalender jag hittade på nätet
. Resultat: Pojke, både vid 26 och 27 års ålder.

Mitt totala resultat: Sju svar verkar tyda på pojke och sex på flicka. De sista tre svaren var helt oklara. Sååå… då blir vårt resultat pojke!

PS. Med Liv så blev resultatet att det skulle bli en pojke… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s