Kärleksmums, föreställning och underbart väder!

Fy rackarns vilket gött väder det är ute! Solen skiner och det är knappt ett moln på himlen. Just nu sover Liv sin tio-vila i vagnen på balkongen men vid halv ett ska vi möta upp Maja och Jordan för en härlig solskenspromenad! Det låter klyshigt som tusan men det gäller verkligen att passa på (orden som jag hatar) att supa in solen och ladda batterierna nu när det är så himla nice väder. Jag har alltid känt att det är viktigt men nu när jag är bebismamma så måste jag säga att det känns extra nödvändigt för kropp och själ. Och för lilla Liv också såklart.

Jag sitter för övrigt och mumsar på en kärleksmums nu (hehe). Egentligen försöker jag hålla igen på allt sött och gott nu men det är ju lite svårt att låta bli när det finns en hel låda med godbitar i kylen. Kärleksmumsen är resultatet av ett testbak Isac och jag gjorde i måndags och ja, de blev ju gudomliga. Testbak kanske ni tänker? Jo dessa kärleksmums är allergivänliga och till och med Liv kan äta dem. De är alltså heeelt fria från ägg, mjölk, soja, vete, havre, baljväxter och så vidare. Huuuuur nice!? Det känns verkligen helt awesome att kunna smaska på något som Liv faktiskt kan äta. Inget dåligt samvete. Jag kan smula hur mycket jag vill, det gör ingenting om hon skulle få i sig en smula. Hon kan till och med äta den själv (inte för att jag är för att ge henne socker men hon KAN. Hon KAN!!!!)!! Frihet, glädje, lycka och muuummmms.

Nåväl. På tal om något helt annat så var Isac, mamma, pappa, Christian, Cornelius, Josefin, Christoffer, Petronella och jag ute på en svängom tillsammans igår. Vi möttes upp på Pinchos Linné i Göteborg och åt där i två timmar och sedan gick vi vidare till Draken för att gå på föreställningen ”Omgiven av idioter”. Det var sååå kul och välbehövligt med familjetid tillsammans! Längtar redan tills nästa gång. Och föreställningen var toppen den med! Tyvärr bråkade min mage med mig samtidigt som föreställningen, men jag överlevde i alla fall.

För den som undrar så var Liv hemma med sin farmor och myste under tiden vi var i Göteborg. Jag var så nervös men det gick tydligen så himla bra. Förutom en bio ihop så var detta första längre stunden utan mitt lilla hjärta när varken Isac eller jag var med henne, och dessutom allra första gången hon fick bli nattad av någon annan för att vi inte fanns i närheten. Vi hade bokat den här föreställningen i oktober och då trodde jag att det skulle gå bra att gå på den i februari, och det gjorde det ju, men jag trodde ändå inte att jag tänka och oroa mig sååå mycket över det som jag ändå gjorde. Nog för att Liv är en ”stor” tjej nu, men samtidigt är hon ju superliten. ❤

Hur som haver så tyckte jag föreställningen var bra. Den har fått lite kritik här och var för att den inte är fullt vetenskapligt förankrad och så vidare, men liksom hallå!? Det är ju ingen vetenskaplig TED- eller universitetsföreläsning precis. Jag gick inte dit med sådana förväntningar utan för mig kändes det bara som en rolig grej. Föreläsaren berättar om egna upplevelser och spinner vidare på någon annans teorier om att dela in människor i olika färger – superkul! Och oavsett hur det än är så verkar ju majoriteten av människor ändå relatera big time till innehållet i boken och förställningen. Jag tänker som så att allt inte är svart på vitt, att det inte är helt tydliga källor på allt och att föreställningen mer är som en ögonöppnare. Att alla inte är likadana och att det kanske inte är omvärlden som är idioter, utan att man själv är en också. Det handlar inte om att alla är dumma utan om att vi är olika typer av personligheter med olika sätt att kommunicera. Och det är faktiskt otroligt bra att fundera lite på vem man själv är och hur man själv fungerar med andra människor. Hur uppfattar man sig själv och hur uppfattar andra en? Tänkvärt.

Jaja. Nu ska jag vila lite innan Liv vaknar. Pusspuss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s