Det här med barnvagnar…

Ja då var det dags för nästa lilla kluriga problem i vår lilla familj – vi behöver en till vagn och jag vet inte vilken vi ska köpa. Ännu utförligare så känner jag lite såhär:

– Vilken typ av vagn ska vi köpa?
– Ska vi köpa en vagn eller sulky?
– Ska vi köpa en vagn OCH en sulky?
– Vilket märke ska vi satsa på?
– Hur girig får jag vara?
– Vad är dumsnålt och vad är bortkastade pengar?
– Hur många vagnar behöver vi?
– Hur många vagnar kan man ha?
– Om vi får syskon, vad behöver vi för vagn då? Hur ska vi tänka?
… osv. osv. osv.

Hur vi än gör så måste vi ha ett komplement till vår vagn som vi har nu – dvs. ett komplement till vår Emmaljunga Mondial Deluxe. För er som inte hänger med så mycket i barnvagnsdjungeln så kan jag säga att det är en sjukt snygg, rejäl och bra vagn med stadiga hjul och rymlig plats MEN den är inte en smidig resevagn. Den tar enormt mycket plats i bilen och den är aningens (!) masig att plocka ihop och isär.

Kraven för en komplementvagn är (helst) följande:
– Lätt att resa med
– Vändbar sits
– Fullt liggläge
– Stor/lång sufflett/solskydd
– Helst bra kvalité
– Tjusig 😉

Av dessa krav att döma så är det bättre för oss att köpa en sittvagn än att köpa en sulky. Å andra sidan är sulkyn säkert smidig att ha i bilen som resevagn. Å andra sidan igen så kan nog INGEN vagn bli mer osmidig än vår Mondial så därför tror jag att vi kommer bli nöjda med en ”större sittvagn” också. Eftersom de sittvagnar vi har kikat på ändå kommer vara mindre än Emmaljungan och går att fälla i ett paket istället för att dela den i två eller tre delar som med den vi har så kan det ju liksom inte bli värre. Men en sulky är ju alltid minst. Och mycket billigare än en sittvagn.

Sååå… kan det vara så att vi behöver en sittvagn OCH en sulky? Så att vi alltså kommer ha tre vagnar (och nej jag vill inte sälja vår Emmaljunga för jag gillar den och får vi syskon så kommer jag absolut vilja ha i alla fall liggdelen till syskonet). Eller ska vi satsa på en sulky trots att den inte kommer vara vändbar? Hmm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s