Ett år sedan vi blev tagna på allvar

Igår var det ett år sedan jag på riktigt förstod att min magkänsla var rätt och att någonting verkligen var fel med Livs mage.  Då var Liv fyra och en halv månad (okorr) och hade haft besvär i flera månader. Tyvärr dröjde det ännu en vecka innan vårdpersonal tog mig på allvar men efter det så drog magutredningen igång för lilla hjärtat.

En av mina största farhågor var (och är) ju att Liv skulle ha (har) samma sjukdom som mig. Som tur är verkar det ju som att fallet inte är så då hon har blivit så mycket bättre (helt bra?) på en kost utan… allt. Nu har hon alltså snart varit mjölk- och sojafri i ett år och har under årets gång även fått utesluta många fler födoämnen – så idag är hon fri från mjölk, soja, vete, havre, korn, råg, fisk, ägg och baljväxter. Gaaaalet ändå! Men vilken skillnad det har gjort! ❤

Den fjärde juli ska vi på ett femtioelfte återbesök hos läkaren (jag är väldigt glad att vi har fått så tät läkarkontakt) och då ska vi se hur vi ska fortsätta gå tillväga med utredningen. Jag är väldigt nyfiken på om läkaren tycker att vi ska testa provokation på något födoämne och i sådana fall vad och i vilken turordning. Jag själv hade nog velat testa baljväxter som första alternativ då mjölk, soja och spannmål är givna allergier. Det som vi uteslöt däremellan, dvs. baljväxter, fisk och ägg, är jag inte lika säker på. Fisk och ägg troooor jag inte gjorde någon större skillnad när vi tog bort dom men jag är ju självklart inte helt säker. Baljväxter tog vi bort successivt men är inte säker på hur stor skillnad det gjorde heller.

Jag är dock väldigt rädd för att provocera med maten då jag för det första inte vill göra det för tidigt – jag vill ju absolut inte att Liv ska få ont i magen. Hon har haft nog med magont och andra problem sedan hon föddes så att det räcker för en hel livstid… ❤ För det andra så har Liv aldrig fått mjölk, ägg, baljväxter och soja direkt i sig utan ”bara” genom min bröstmjölk (dock inte så bara med tanke på hur dålig hon blev). Min poäng är att jag inte har en aning om ifall hon skulle reagera ännu värre när hon får i sig födoämnena direkt. Kommer hon få utslag? Magont deluxe? Luftvägsproblem!??? Usch… hemska, hemska, HEMSKA tanke. Stackars mitt lilla hjärta. Det gör så ont i mig att hon ska ha de här dumma allergierna…

Jaja. Jag känner mig inte stressad över att pusha in en provokation redan i alla fall. Är väldigt intresserad över hur Liv skulle svara på diverse födoämnen men jag känner inte att vi ska stressa in en massa tester som hon kanske inte klarar av. Många läkare verkar vilja att man ska trycka in provoceringar innan tarmen ens har läkt – hur sjukt är inte det!? Vi har verkligen haft tur med Livs läkare känns det som. Och dietisten med för den delen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s