Godmorgon måndag!

Puh.. efter en 25 minuters kamp för att få Liv till att sova sin sedvanliga morgontupplur så somnade hon äntligen – fast i en sittande position som är omöjlig att byta till liggande (i detta fall). Jag känner mig helt slut nu haha, är liksom redo att ta kväll nu… Nattningen på förmiddagen tar annars typ fem minuter och hon brukar sedan sova i en och en halv timma. Idag kan jag tänka mig att hon sover kanske 30-40 minuter. Suck…

Men om vi bortser från det lilla kämpandet nu och den brutala natten vi hade inatt så har Liv och jag haft en sjukt mysig morgon! Vi startade upp dagen med en riktigt gosig stund i sängen och sedan lagade jag Livs morgongröt medan hon lekte på golvet. Sedan åt vi frukost tillsammans och Liv åt huuur mycket som helst idag så jag känner mig superstolt haha. Efter frukosten tog jag mig en dusch medan Liv satt i matstolen i badrummet och kollade på youtube på min dator som jag hade satt i badrumshyllan. Det gäller att vara kreativ… 😉 Normalt sett så brukar jag duscha medan hon bara leker med lite leksaker i badrummet men idag kände jag verkligen inte för eventuella protester så det kändes helt rätt att sätta på lite Babblarna och Bolibompa.

Idag ska vi bara ta det lugnt. Leka, busa, laga mat och förmodligen handla. Pappa kanske kommer förbi senare idag men det är inget som är bestämt. Isac eller jag måste hämta ut Livs järntabletter också. Tyvärr får hon inte i sig allt järn hon behöver via sin allergifria kost så vi ska börja med tillskott. Det känns inte alls kul för järntillskott är ju vida känt för att sabotera magen och om det är något problem Liv har haft alldeles för mycket av så är det magproblem… Men vi får väl se. Kanske är hon ett undantag. Vi får väl hoppas…

Igår fick Isac och jag gjort ett rejält tag i förrådet igen. Enligt vår planering kommer vi nog behöver tre eller fyra gånger till innan vi är någorlunda nöjda så nu ska vi se till att kötta rejält den kommande tiden. Vi är sjukt taggade! Igår tömde vi i alla fall fyra bananlådor fyllda med sentimentala och halvsentimentala Isac-grejer och lyckades få in det som han ville behålla i en enda (stor) plastlåda. Jag gillar inte att ha för mycket plast men när det kommer till förrådet så känns det jävligt gött att kunna se vad som finns i lådorna. Tills vi började greja med förrådet ordentligt så har allt bara legat högt och lågt i hyllor, plastpåsar, papperspåsar, bananlådor, andra pappkartonger och i både färgade och genomskinliga plastlådor. Nu har vi istället fått ner det mesta av alla prylar i ett gäng likadana genomskinliga plastlådor och det känns sjukt nice!

Hur som haver så gick vi alla fall igenom Isacs gamla prylar och vi tog även upp ALLT julpynt (och vi har mycket) för att sortera och lägga alla grejer i nya lådor också. Nu har vi dessutom en låda för julgranspynt, en för tomtar, en för ljuslyktor och dylikt och en för textilier. Sååå gött att veta vart allt ligger och slippa leta runt och gräva i alla lådor för att få fram lite av varje. Jag är supernöjd!

Nästa steg är att:
– gå igenom och rensa i alla lådor med böcker, kurslitteratur, cd:skivor och spel
– gå igenom och rensa i alla lådor med mitt porslin
– sälja av lite prylar
– ge tillbaka ett gäng böcker som jag lånat för längesedan av en vän jag inte träffar så ofta

Ibland får jag lite ångest när jag tänker på vilka pengar vi hade kunnat dra ihop om vi verkligen hade lagt manken till att sälja alla prylar och kläder som vi har slängt och skänkt bort. Å andra sidan vet jag att jag inte hade orkat det. Jag skojar inte och överdriver inte när jag säger att vi har haft (och har) så otroligt mycket grejer. Jag hade inte klarat av att sitta med att fota allt, lägga upp allt och sedan hålla kontakten med alla olika som vill köpa. Det funkar med enstaka grejer eller ett mindre projekt men när vi har rensat som vi har gjort nu, ja då har vi ju liksom dragit igång jordens största prylbantningsprojekt och det blir liksom övermäktigt. I alla fall för mig med min utmattning och ångest. För mig har det liksom varit så fantastiskt skönt att bara bli av med grejerna så jag känner mig nöjd ändå. Mycket nöjd faktiskt.

Jag känner mig också väldigt nöjd med att jag och Isac har dragit igång med detta gigantiska projekt nu vid en så ung ålder. Det känns skönt att vara med medveten både miljö- och köpmässigt redan nu och slippa ta tag i allt detta senare i livet när vi antagligen hade dragit på oss ännu mer. Det känns skönt att kunna slappna av och känna att vi inte behöver dra med oss så otroligt mycket prylar in i ett nytt boende sedan när det väl är dags för att flytta. Det känns skönt att ha en annan syn på att köpa saker. Förr köpte jag allt jag behövde och villhövde. Nu köper jag knappt det jag behöver (vilket är dumt) haha. Jag tänker igenom allt mycket längre och det känns jättebra. Både ekonomiskt, miljömässigt och prylmässigt. Det är härligt för själen att inte ha ett liv som bara kretsar kring materialistisk lycka utan faktiskt genuin lycka av erfarenheter och sådant som händer här och nu. Sedan är det ju alltid kul med fina grejer och sådant ibland, men det är inte det som det handlar om utan det handlar om medvetenheten och förändringen som faktiskt har skett – och kontinuerligt sker.

Nåja. Färdigsvamlat om detta. Ni märker säkert att jag är sjukt frälst av detta med prylbantning haha. Kanske nästan manisk. Men.. ja… jag rekommenderar det. Livet blir enklare och man känner sig lättare. Jaja. Nu ska jag greja lite hemma och sedan kanske jag tittar in hit igen. Har lust att skriva en massa men tiden räcker ju aldrig till typiskt nog…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s