Att välja bilbarnstol och förskola

Nu är Liv över ett år (eller precis fyllda ett år om man tänker på beräknad födsel 16/3) och det är verkligen dags att byta babyskyddet mot en bilbarnstol. Egentligen hade vi kunnat byta till en bilbarnstol för längesedan men om jag ska vara helt ärlig så har vi inte tänkt på det. Liv har långt ifrån vuxit ur sitt babyskydd ännu och jag har varit totalt tusenprocentigt insatt i allergiutredningen så jag har liksom inte tänkt på att det finns andra saker att ta tag i vid sidan om – typ som att byta till bilbarnstol och typ som att välja förskola. Jag har liksom bara tänkt på att hon ska bli bra i sin hälsa och att hon inte har vuxit ur sitt babyskydd ännu (även om jag nu i efterhand har förstått att det är bättre att byta till bilbarnstol när barnet kan sitta upprätt själv även om babyskyddet fortfarande fungerar). Eller förskola har jag tänkt på men det har jag bara inte haft som prio (undermedvetet). Det har legat i tankarna men jag har inte haft tid och ork att sätta mig in i det – men nu är det även god tid för det också.

Vad gäller bilbarnstol så har vi kikat runt en del och kommit fram till att det troligtvis blir en Axkid Minikid 2018. Som Babyskydd har vi haft en Britax Römer Baby-Safe i-Size 2. Den har vi varit nöjda med även om den har varit tung som stryk. Vi hade dock inte mycket att välja på för när Liv kikade ut fem veckor för tidigt så hade vi ännu inte köpt ett babyskydd så Isac fick åka till Beginners i Trollhättan när Liv och jag låg på Neonatal och köpa första bästa som passade oss och vår bil. Det blev INTE billigt då den kostade cirka 1500 kr mer i affären än på nätet…

dbittax

Ovan är en bild på babyskyddet vi har nu. Vi har varit väldigt nöjda med det men ett minus har varit att den är sjukt tung så den har inte varit smidig att bära den tiden vi bar Liv i babyskyddet till och från bilen.

I alla fall. Nu har vi kikat runt lite mer och även fått tips och god rekommendation om Axkid Minikid så nu blir det troligtvis så. Egentligen hade jag velat ha en Axkid Modukid tror jag för den är en uppdatering på Minikiden med lite fler finesser och med IsoFix. Dessutom är den mycket snyggare! Modukiden är dock några tusenlappar dyrare och i dagens läge så är det inte värt för oss att lägga dom pengarna för lite småsaker. IsoFix-stolar håller bara upp till cirka 18 kilo också så det är ju ett minus, även om det antagligen inte hade spelat någon roll för om vi får fler barn måste vi ändå köpa en till bilbarnstol. Aja. Blir det fler barn kanske vi kan köpa en Modukid då istället om inget annat är lämpligare vid det eventuella tillfället… 😉

En hake vid vårt val nu är dock att det finns ett gäng olika färger på Axkiden och däribland svart, ljusgrå och ROSA. Jisses liksom!

Översta raden är Axkid Minikid och understa raden är Axkid Modukid.

Egentligen hade jag väl kanske velat ha den rosa stolen men då jag tänker att Liv har många kläder i rosa osv. så tänker jag att det kanske blir kaka på kaka – inte så snyggt liksom. Dessutom tycker jag att färgen på bilderna man ser här ser bättre ut än färgen jag har sett på foton folk har lagt upp. Sååå jag tror att vi kommer att hålla oss till en ljusgrå färg denna gång. Babyskyddet är ju i helsvart men jag tycker att det kan bli lite tråkigt ibland. Kul med lite annat denna gång liksom!

Vad gäller förskola så får jag nog ta det i ett annat inlägg men vi håller på för fullt med att fundera ut hur vi vill lägga upp framtiden med Liv och vart hon ska gå i förskola. Inte helt lätt det där heller!

Nu ska jag ta och vila lite innan jag ska förbereda Liv och mig för dagen. Vid klockan 14 ringer min studievägledare för att diskutera återupptagning av studier och min kommande studiegång och sedan vid 14:30 ska Liv och jag träffa Cissi och Nils för en promenad i det blåsiga vädret! Och när Isac kommer hem ska vi packa och sedan åka till Skäret och förmodligen sova där hela helgen. Mysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s