Livs näringsintag…

The Hooters – Satellite

Godkväll! Isac och jag satt nyss i köket och räknade på Livs näringsintag. Kalorier, proteiner, kolhydrater och fett sitter som de ska och likaså D-vitamin och kalcium (med hjälp av droppar och tabletter), men vitamin B12, järn och omega3 är i underskott…

Det är inte helt lätt det här med att äta fritt från allt. Hittar vi något bra så innehåller det si och är något annat bra så innehåller det så. Hela tiden. Men antagligen får vi dra på med lite alger, allergivänlig leverpastej, solrosfrön och rapsolja (osv.). Ska ringa eller maila dietisten imorgon tänkte jag för att se vad hon har att säga om saken.

Tänk vad drömmigt om Liv hade tålt allt och tänk vad drömmigt om hon hade kunnat äta vegetariskt istället för en massa köttiga alternativ (jag krääääks verkligen på att mata min dotter med döda djur osv.)! Nåväl. En vacker dag kanske hon växer ifrån allergierna. Fy fasen vad jag önskar det mer än någonting annat. Tänk att för vår del slippa stressa över att hon ska få i sig någonting hon inte tål och tänk vad lättare det skulle bli att laga och bjuda både henne och andra på mat. Och tänk vad mycket roligare Liv skulle få. Och mer gemenskap. Och ett allmänt lättare liv. Fast framförallt inga magproblem. ♡ Åhh, jag önskar och hoppas sååå. Jag önskar också att eventuella framtida syskon slipper allergier, även om det tydligen är högst troligt att ”den/de” också kommer bli allergibarn.

Igår beställde vi i alla fall hem en herrans massa olika ingredienser inför kommande bakning – såsom majsmjöl, rismjöl, klibbrismjöl, kakaosmör och kakaomassa. Allt fritt från spår av. Är sååå taggad! Längtar tills de dimper ner i brevlådan. Nu ska det snart bakas bröd och gottigott så det står härliga till minsann!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s