Slutbetyg, ny kurs och Vikings!

The Vikings Soundtrack – If I Had A Heart

Idag fick jag mail angående mitt slutbetyg i kursen Personalekonomi. Förra hösten under graviditeten gjorde jag nästan klart fyra av fyra delmoment, men typiskt nog var jag tvungen att avbryta det fjärde och sista momentet innan vi (det var ett grupparbete) blev klara då min hälsa var såpass dålig. I höstas gjorde jag om det fjärde momentet ihop med en ny grupp och nu i januari blev vi äntligen klara (kan för övrigt säga att jag var mycket mer nöjd med detta arbete då det hade fokus på sådant som faktiskt intresserar mig). Med ett godkänt projektarbete och sju interna poäng rikare i kursen så har jag nu kammat hem ett slutbetyg på VG. Jippie! Jag känner mig svinnöjd!

Något annat jag är svinnöjd med är den nya kursen jag läser på halvtid. Den heter ”Hälsa, stress och stresshantering – Hälsopsykologi 1” och är precis vad jag behöver läsa just nu – både privat och yrkesmässigt. Hittills har vi bara hunnit med två kurstillfällen men de två gångerna har varit toppen! Den första dagen hade vi andningsövningar och avslappning som en del av föreläsningen och det var så himla avkopplande så att jag somnade (och det var jag inte ensam om att göra).

Under de här två tillfällena har jag träffat på nya intressanta kurskamrater och även en gammal kurskamrat från psykologin som jag läste i ett halvår hösten år 2014. Så himla kul! Vi har alla har samma intresse på olika plan och liknande erfarenheter, och alla är så gemytliga och förnuftiga. Både kursen och deltagarna tar upp funderingar om livet och värdesätter mjuka värden. Inte alls som på ekonomprogammet där allt fokus bara låg på att prestera, följa lagar och pressa budgeten till maximal vinst typ. Den här genren inom utbildning fyller verkligen en mening för mig. Det känns mer än bra! Jag är sååå glad att jag började läsa denna stresskurs nu. Det är otroligt behövligt rent själsmässigt och dessutom otrolig intressant. Ett ämne som berör mer än fler. Mer än många. Alla faktiskt. Jag ser verkligen fram emot de här tio veckorna och jag kan med handen på hjärtat säga att jag längtar till varje lektion. Jag VILL läsa kurslitteraturen – gärna allt på en gång. Haha.

Nu ska jag svara på lite Facebook-meddelanden, pricka av dagens att göra-lista och sedan mysa i soffan med Isac. Idag är det torsdag och det betyder ”ääääntligen ett nytt avsnitt av Vikings”! Eller till och med FINALAVSNITTET på denna säsong! Sjuuuukt! Pusspuss!

vikings1vikings2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s