Pojke eller flicka…?

Phil Collins – You’ll Be In My Heart

Ännu ett inlägg med frågor och svar som jag gjorde under graviditeten, exakt tio dagar innan Liv föddes. Enjoy!

Häromdagen hittade jag en ”myt-lista” på någons blogg där man kan fylla i sina svar och resultat och på så vis få en hint huruvida vilket kön det blir på lilla bebisen i magen. Jag är inte en sådan person som tror på någon av de där myterna och varken Isac eller jag tycker könet på bebis är relevant men samtidigt är det ju alltid kul att fördriva tiden med lite trams ändå… ;))

Söt- eller saltsug: 
Sug efter godis, sötsaker och glass innebär flicka, sug efter salt och surt innebär pojke. Jag: Haha jahopp.. kan man säga varken eller!? Har inte sug efter något alls, men måste jag välja skulle jag nog tro att det åtminstone lutar åt det salta hållet. Tror jag. 
Resultat: Oklart, möjligen pojke.

Bebisens hjärtljud:

En puls över 140 innebär flicka, under 140 innebär pojke.
Jag: Bebisens puls har ganska varit hög varje gång vi har varit på MVC – 154, 154, 147 och 155. 
Resultat: Flicka.

Finnar: 
Om man har problem med finnar under graviditeten sägs det att man väntar en flicka då flickor stjäl mammans skönhet och rart nog lämnar endast finnar kvar.
 Jag: Jag har aldrig haft problem med dålig hy men i början av graviditeten fick jag typ fyra finnar. Räknas det då kanske med tanke på att jag aldrig har finnar annars haha!? De försvann dock fort och hyn har sedan varit bra som vanligt. 
Resultat: Oklart, lutar nog åt pojke? Eller flicka på grund av de fyra finnarna i början? Haha, hmm…

Illamående
: Riktigt starkt illamående under första trimestern antyder flicka. Detta är faktiskt till och med vetenskapligt belagt (enligt någon som länkat något, jag har själv inte kollat upp det utan har bara kopierat texten). 
Jag: Jag har hittills bara spytt två eller tre gånger under graviditeten och en av gångerna var i trimester ett. Däremot mådde jag verkligen pyton under första trimestern och var tvungen att småäta 24/7 för att inte gå under av illamående och yrsel. 
Resultat: Flicka.

Konstiga matnojor: 
Många konstiga matnojor antyder att bebisen är en pojke. Även större aptit säger det.
 Jag: Hittills har jag inte haft en enda craving och aptiten har varit ungefär noll ända sedan jag plussade i vecka fem. 
Resultat: Flicka.

Magens form:

En mage som håller sig framåt – så kallad ”basketbollmage” – ska vara en pojkmage, medan en mage som blir bred och syns bakifrån är en flicka. 
Jag: Hmm då skulle jag nog tro att det lutar åt pojke. Känner mig allmänt fläskig men jag ser nog inte direkt gravid ut bakifrån… 
Resultat: Pojke.

Magens höjd
: En låg mage innebär en pojke medan en hög mage innebär en tjej. 
Jag: Gud jag är sååå dålig på att se skillnad på gravidmagar! Meeeen… kanske… nä jag vet inte. Pass. 
Resultat: ??

Hormonrand

: Hormonranden är ett av de klassiska tecknen. Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka.
 Jag: Jag har ingen hormonrand överhuvudtaget haha. 
Resultat: Oklart.

Smidighet
: Smidiga mödrar väntar en flicka medan klumpiga väntar en pojke.
 Jag: Det är lite svårt att definiera smidig i sammanhanget, men jag skulle nog tro att jag är ganska smidig (?). Visst känner jag mig tjock, stor och inte som förr – men det gör väl ingen som är gravid? Tycker nog ändå inte att jag känner mig så osmidig. Klippte tånaglarna och rakade benen helt själv i veckan exempelvis. Hahaha. 
Resultat: Flicka.

Humör

: Rejäla humörsvängningar innebär flicka medan lugnare mödrar väntar pojke. 
Jag: Mitt humör har faktiskt varit bättre än någonsin jämfört med innan jag blev gravid – jag är lugn som en filbunke typ. 
Resultat: Pojke.

Ben
: Tjocka och svullna ben innebär pojke medan tunna och smala innebär flicka.
 Jag: Hehe mina ben är tjocka som tusan tycker jag, men å andra sidan tar jag också en medicin just nu som gör att jag lägger på mig enormt mycket vätska. Så det blir lite orättvist att svara på denna fråga faktiskt. 
Resultat: Oklart, eventuellt pojke.

Mayaindianernas uträkning:

Det sägs att Mayaindianerna tog reda på barnets kön genom att titta på mammans ålder och det år då barnet blev till. Om båda siffrorna är udda eller jämna – då blir det en flicka. Om ett av talen är udda och ett är jämnt blir det en pojke. 
Jag: Min ålder när bebis blev till var 24 år och det var år 2017. Fundering – räknar man åldern då bebis blev till eller vad man fyller det år som bebis blev till? 
Resultat: Hmm, antagligen pojke…?

Sovläge
: Om mamman föredrar att sova på vänster sida väntas en pojke, medan höger sida innebär flicka.
 Jag: Min rygg dödar mig varje natt så jag sover lika mycket på båda sidor då jag vänder mig typ var och varannan minut… 
Resultat: Oklart.

Är magen intressant?
Har du några småkillar i din närhet som är nyfikna på magen? Där har du svaret på dina funderingar. Om lillkillarna är intresserade av magen finns där en tjej, om inte väntar du troligtvis en kille.
 Jag: Eftersom jag är sjukskriven så är jag typ enbart ensamt hemma. Den enda lillkillen runtomkring mig skulle väl vara Otto och han har varit noll intresserad av min mage hittills haha. 
Resultat: Pojke.

Halsbränna: 
Har halsbrännan blivit din värsta fiende så väntar du troligtvis en kille. Om det bara är lite grann eller ingen halsbränna alls väntar du förmodligen en tjej.
 Jag: Fy, jo jag lider av halsbränna varje dag och natt! 
Resultat: Pojke.

Kinesiska kalendern:

Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Jag: Jag testade med någon kinesisk kalender jag hittade på nätet
. Resultat: Flicka.

Mitt totala resultat: Fem resultat tyder på flicka och fyra tyder på pojke. Övriga oklara resultat ger ”möjligen pojke” på fyra. Sååååå enligt detta test ska vi få en grabb! ;))

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s